img_8601img_8599Colegiul arbitrilor este format din:

  1. Rasoga Serban – Presedinte
  2. Stamate Alexandru – Vicepresedinte
  3. Bobeica Alin – membru
  4. Coniac Ovidiu – membru
  5. Baicu Constantin – membru
  6. Nitu Valentin – membru

Avem o reprezentare a arbitrilor la toate categoriile din Romania (Divizia A, masculin si feminin, Divizia B, Juniori dupa cum urmeaza:

Rasoga Serban nascut la data de 12.12.1980 este arbitru divizionar in grupa de utilizare a Ligii Nationale de Baschet Masculin, cu un numar de 232 meciuri arbitrate la nivelul Diviziei A masculin si feminin ( Liga Nationala)

Stamate Alexandru nascut la data de 03.06.1980 este arbitru divionar in grupa de utilizare a Ligii Nationale de Baschet Feminin, cu un numar de 165 meciuri arbitrate la nivelul Diviziei A feminin ( Liga Nationala)

Bobeica Alin nascut la data de 28.01.1989 este arbitru diviozionar in grupa de utilizare a Ligii 1 ( Divizia B), cu un numar de 45 meciuri arbitrate la nivelul Ligii 1 masculin si femini ( Divizia B) si anul acesta este propus pentru promovarea la Divizia A feminin.

Coniac Ovidiu nascut la data de  08.02.1989 este proaspat arbitru divionar in grupa de utilizare a Ligii 1 ( Divizia B), cu un numar de 15 meciuri arbitrate la aceasta categorie.

Baicu Constantin nascut la data 11.05.1976 este arbitru divizionar in grupa de uitlizare juniori, cu un numar de peste 90 meciuri arbitrate la aceasta categorie.

Nitu Valentin nascut la data    02.08.1994     este arbitru divizionar in grupa de utilizare juniori, cu un numar de peste 50 meciuri arbitrate la aceasta categorie. Este un arbitru tanar cu un foarte mare potential si talent.

De ce sa devi arbitru de baschet?

Cred ca mai sunt necesare cateva precizari. Ca sa devi arbitru divizionar  nu conteaza daca esti baiat sau fata, daca ai jucat sau nu baschet, important este sa-ti placa sportul cu migea la cos, sa vrei sa devii arbitru si sa fi dispus sa faci sacrificii pentru acest lucru. Pentru ca a fi arbitru nu este atat de simplu pe cat pare. Aceasta activitate presupune, pe langa talent, foarte multa munca si foarte multe alte lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul daca vrei sa faci performanta. Cei care au practicat sau practica baschetul, indiferent de nivel, pe langa avantajul cunoasterii fenomenului, ‘’simt’’ altfel jocul, in comparatie cu cei care s-au intalnit cu baschetul , doar prin intermediul televizorului. Totusi, cu multa munca si rabdare acest „handicap” poate fi recuperat. Important este sa vrei!

Pentru a putea dobandi prima oara calificarea de arbitru municipal trebuie sa urmezi un curs organizat de catre Comisia de Arbitri din cadrul Asociatiei Judetene de Baschet . Acesta se desfasoara, in general, in perioada toamna – iarna, avand o durata de 15 – 80 ore.

Conform Regulamentului de organizare si functionare a activitatii arbitrilor de baschet din Romania, conform art. 2:

„Art. 2 Pot obţine calitatea de arbitru de baschet pentru competiile organizate de FRB sau AJB pe teritoriul Romaniei:

  1. a) Persoanele fizice, cu cetăţenie română,care au împlinit vârsta de 16 ani şi îndeplinesc conditiile stabilite prin prezentul Regulament.
  2. b) persoanele fizice, cu cetatenie straina, care locuiesc pentru o perioada de timp nedeterminata, in Romania, au aviz favorabil din partea federatiilor nationale de care apartin pentru a activa in cadrul competitiilor de pe teritoriul Romaniei precum si acordul FRB si CCAB pentru desfasurarea activitatii de arbitru pe teritoriul Romaniei.”

Asadar Scoala de Arbitri de Baschet AJB Prahova isi doreste sa vina in sprijinul parintilor si antrenorilor de exceptie , oferindu-le un mediu in care viitorul baschetului se cladeste prin munca, educatie – cunoasterea regulamentului de joc, Fair-Play si RESPECT!

In masura in care vom avea doritori, vom incepe cursurile de arbitraj, dar si pentru oficiali ( scorer, cronometror, operator de 24 sec)  in  Ianuarie 2017 .