Odata cu organizarea primei ligi de 3×3 din Europa, 3×3 League https://3x3league.ro/ , pe langa competitia dedicata marilor nume din baschetul autohton, a fost infiintata si formula pentru pentru cei mai mici jucatori de baschet, categoriile mini si baby. Alaturi de echipele din capitala, din Ploiesti a fost inscrisa si varianta baby a clubului Sevlar, Lynx Ploiesti.
Ca manager al echipei a fost ales un specialist al acestei competitii, Ionut Iordachescu, fondatorul echipei Legendele Toamnei, echipa care a facut furori la editiile desfasurate in Ploiesti. Pe langa finalele jucate in 2004,2009, varful de forma al acestei generatii a fost atins in 2014, cand, pe terenurile de la Afi Ploiesti au castigat titlul suprem in formula Iordachescu Ionut, Sorin Hartman si Cornel Alecu, nume ce nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru iubitorii baschetului local.
Revenind la competitia de la cel mai nou mall din Bucuresti- Veranda Mall, micutii baschetbalisti au impresionat din prima zi. Pentru ziua de vineri, echipa trimisa de managerul si sponsorul clubului, Sebastian Nicolov, a fost: David Matei, Auras Raducanu, Iordachescu David Junior si Dan Dusescu- capitanul echipei. A fost un fel de dragoste la prima vedere cu streetball-ul, atractia fiind de ambele parti. Au inceput cu interviuri, autografe date celor mai mici suportere, incalzirea ca la carte pe esplanada mall-ului, special amenajata pentru acest eveniment, urmate de #baschetcuzambetulpebuze marca Sevlar – Lynx.

Organizatorii, aceeasi iubitori de baschet de la Sport Arena http://sportarena.ro/ro/ , au ramas surprinsi de profesionalismul aratat la incalzire, jocul spectaculos, ambitia din teren si timiditatea manifestata in fata camerelor de luat vederi de actorii principali ai acestui eveniment.IMG_9162
Primul meci a fost si cel mai spectaculos din ziua de vineri, jucat cu Leii din Militari, pregatiti de Bogdan Amariucai. Dan Dusescu a dat si faza zilei in competitia de 3×3, cu un cos din downtown  dupa un dribling spectaculos marca Juan Pablo Navarro. Lipsa de experienta si-a spus cuvantul, echipa lynxilor fiind invinIMG_9169sa cu cosul de aur. Si-au luat revansa in meciul urmator, jucat in nocturna si castigat in prelungiri, dupa un cos de aur inscris de David Matei, alias Mini .
Urmeaza o noua zi de doua meciuri, vineri, cand baietii si-au propus sa obtina cat mai multe victorii si sa se si distreze in continuare. Rezultatele complete ale competitiei le gasiti pe https://3x3league.ro/  . Le dorim succes si vom urmari cu interes evolutia lor.
#baschetcuzambetulpebuze !