Sase zile ne mai despart  de debutul celei mai asteptate competitii de baschet pentru copiii din Romania. Este de fapt si cel mai mare eveniment anual organizat la noi in tara. Aproape 400 de echipe, 6.000 copii, 1.000 antrenori si tehnicieni si peste 10.000 de suporteri. Parinti, frati, surori,bunici, indiferent ca vin sa vada live meciurile sau asteapta cu sufletul la gura un rezultat de la favoriti urmaresc cu interes evenimentul pe durata celor trei saptamani. Multi dintre noi am fost ca ei cu multi ani in urma si ne amintim cu placere de ” Festivalul national pionieresc de minibaschet” , care il avea ca organizator pe „Nea Tilica” , adica domnul Stelian Ghiorghiu, parintele minibaschetului romanesc.

Asa cum v-am anuntat, in acest weekend numeroase echipe au pus la cale ultimele detalii legate de participarea la campionat. Daca la sala de sport a Scolii Grigore Moisil, meciurile desfasurate au scos in evidenta forma de exceptie a echipei de minibaschet a clubului Sevlar, precum si masinaria aproape perfecta a echipei conduse magistral in teren de david rasoga si de pe margine de Elena Stan, IMG_9277la Bucuresti, fetele de la CSS Ploiesti, antrenate de Loredana Munteanu, si-au dat primul examen de maturitate pentru categoria minibaschet. Performantele obtinute pana acum de aceasta echipa  tanara si ambitioasa au atras atentia a mai multor parteneri care nu au stat pe ganduri cand a fost vorba sa le sustina. Cu ajutorul  Smart Trading, http://www.biroticamag.ro – unul dintre cei mai mari furnizori de produse de papetarie, Aego Consulting http://aego.com.ro/– furnizor de solutii  it si a hotelului Transilvania Inn din Bran http://www.transylvanianinn.ro/ – unul dintre cele mai frumoase hoteluri din zona Bran, micutele baschetbaliste si-au vazut visul cu ochii si se vor prezenta la Mangalia cu un nou rand de echipamente. Inaugurarea a fost cu noroc, prestatia fetelor fiind mult peste asteptari la turneul organizat de  ACS Champions si BC Raptors. In urmIMG_9271a rezultatelor de 23-21 cu ACS Champions , 18-32 cu BC Raptors si 29-23 cu Leii, fetele au ocupat un onorant loc 2, evoluand contra unor jucatoare mult mai mari decat ele.Cel mai frumos meci al competitiei a fost cel dintre fetele noastre si Leii Bucuresti, unde, dupa un inceput ezitant, care a facut ca scorul dupa primul sfert sa arate 20-2 pentru lei, „panterele roz” s-au gandit sa schimbe porecla in renume, la fel ca „Penes curcanul”  (eroul nu puiul) si au pornit o lupta de urmarire terminata cu un run de 27-3, scorul pe sferturi   2-20, 10-0, 8-0, 9-3 , 29-23 final, meci care   ne-a amintit cu placere de turneul de senzatie de anul trecut de la Mangalia, unde au fost incoronate cu medaliile de vicecampioane. Le felicitam pentru evolutia lor si le dorim mult succes in continuare pentru a  confirma faptul ca la Ploiesti este lansata o noua generatie de exceptie, slefuita de Loredana Munteanu.

Va vom tine la curent in urmatoarele zile cu ultimele informatii din partea organizatorilor, precum si din taberele echipelor locale ce vor participa la eveniment.

Vineri , baschetul 3×3 a fost acceptat ca disciplina olimpica pentru Tokia 2010.Mai multe informatii pe http://www.frbaschet.ro/stiri/2017-06-09/baschetul-3×3-a-fost-inclus-in-programul-jocurilor-olimpice.

Federatia Romana de baschet a pyblicat lista echipelor inscrise la Mangalia:113 baby masculin, 40 baby feminim, 66 mini feminim, 153 mini masculin.Lista completa o vedeti mai jos:

http://www.frbaschet.ro/stiri/2017-06-12/echipe-inscrise-babybaschet-masculin-si-feminin—update-12-06-2017

http://www.frbaschet.ro/stiri/2017-06-12/echipe-inscrise-minibaschet-masculin-si-feminin-update-12-06-2017

Update:

http://www.frbaschet.ro/stiri/2017-06-13/sedinta-tehnica-si-marsul-micului-baschetbalist—mangalia-2017