In primul rand, de ce Sevlar?

IMG_9377             Asociatia Sportiva Sevlar  a fost infiintata  acum 8 ani. Din pasiune pentru baschet, din pasiune pentru sport. Radacinile Asociatiei vin de la firma Sevlar, o companie fondata in urma cu 25 de ani, de un industrias roman, prahovean de origine, care a avut curajul sa parieze ca si romanii pot face lucruri bune. A fost la inceput un atelier de strungarie, care incet s-a dezvoltat ajungand una dintre cele mai respectate firme din domeniul echipamentelor metalice din zona si nu numai.Pasiunea pentru munca a fost transmisa din generatie in generatie, copiii prelund cu succes stafeta in zilele noastre. Au aparut nepotii, care au imbratisat o pasiune : baschetul de performanta. Aveau toate ingredientele pentru a se face cunoscuti si apreciati si in sport si au pornit la drum, cu curaj, in momentul in care Ploiestiul domina baschetul autohton prin CSU Asesoft Ploiesti. Pretentiile erau mari, pentru ca toata lumea avea un termen de comparatie cu un standard foarte ridicat: Bulatovic, Burlacu, Arnautovic,Cepulis, Carutasu.

Termenii de comparatie s-au transformat in idoli si micii baschetbalisti au ajuns sa viseze miscarile favoritilor,sa tremure cand aveau prilejul sa intre de mana cu idolii pe teren, sa-si implineasca visurile cand acestia ii onorau cu prezenta la antrenamentele lor. Au pasat cu Burlacu, cu Hartman, cu Cepulis si au povestit prietenilor si rudelor implinirea dorintelor.Fiecare intalnire cu idolii era o noapte de ajun de Craciun.

Incet, incet, tot mai multi copii s-au apropiat de baschet, grupele  clubului s-au inmultit. In acelasi timp au continuat sa ridice standardele pregatirii antrenamentelor, prin investitii atat in resursa unama cat si in logistica.Au considerat-o pasiune, nu o afacere.Au pastrat un singur ingredient din reteta initiala: baschet cu zambetul pe buze………..

In momentul actual, putem sa afirmam cu toata increderea ca Asociatia Sportiva Sevlar este una dintre cele mai bine organizate structuri  baschetbalistice din Judetul  Prahova si, probabil printre cele mai bune din tara.

Sezonul din vara viitoare va incepe  deja de ieri!IMG_9465

Nu au trecut nici 48 de ore de la terminarea campionatului national de babybaschet de la Mangalia, ca echipa de babybaschet  a clubului ACS SEVLAR SHOOTERS   si-a reluat antrenamentele. Constienti de faptul ca pozitia onoranta ocupata la finalul sezonului, locul 13 din 109 echipe participante, poate fi imbunatatita, staff-ul  clubului a si creionat structura si programul pentru anul viitor.

In primul rand se vor continua colaborarile cu cluburile sportive  SHOOTERS si MAGIC WAY, cluburi reprezentate prin doua nume grele din baschetul ploiestean.  Este vorba aici de Sorin Hartman “Sadam”, multiplu campion national cu cea mai buna echipa din acest mileniu din baschetul romanesc, aici vorbim de CSU ASESOFT si de Ciorobea Iordanica, cunoscut de toti “Ciobi”, fost component al echipelor locale de prima liga, BRD,Vega Soced si din nou CSU Asesoft. Devotamentul acestora pentru urbea natala nu poate fi pus la indoiala, atata timp cat de-a lungul carierei au refuzat oferte impresionante de la echipe puternice din tara, pentru a evolua in orasul nostru. Vor continua si vor fi imbunatatite parteneriatele cu  Scoala Generala Grigore Moisil si cu CS Blejoi.IMG_9477 Pe aceasta cale  conducerea clubului doreste sa multumeasca Doamnei Directoare Anda Marcu, precum si Domnului Primar Adrian Dumitru pentru sprijinul acordat in activitatea de zi cu zi. Implicarea comunitatii in sustinerea baschetului este vitala, mai ales  incepand cu categoria de U13. Daca ne uitam in urma putin , observam ca din 140 de echipe participante la minibaschet baieti, ajung in competitia de la U13 doar putin peste 40 echipe. Locurile fruntase sunt ocupate de cluburi sportive municipale, sportive scolare sau licee cu profil sportiv.

Incepand din acest sezon , grupele de minibaschet vor evolua sub titulatura de  SHOOTERS LYNX, fratele mai mic al clubului Sevlar. In echipa de management care se va ocupa de grupele de minibaschet au fost aduse nume interesante si grele, in acelasi timp. Pentru pregatirea fizica a fost cooptata nimeni alta decat campiona mondiala la popice Luminita Dogaru. Performantele doamnei Dogaru sunt cunoscute pe plan international, numai in 2016 reusind sa cucereasca titlu mondial in Croatia. http://ziarulprahova.ro/2016/05/luminita-dogaru-campioana-mondiala-la-popice/

Coordonarea sectiei de minibaschet a fost incredintata domnului Iordachescu Ionut, fost membru in staff-ul CSU Asesoft,in perioada cand la Ploiesti se organizau Final 4 de Fiba Eurocup, atat conferinte regionale,  cat si Turneul final, adjudecat de aceeasi echipa de vis care ii avea in teren  pe idolii de azi ai micilor baschetbalisti : Kuzmanovic, Krasic, Bulatovic, Burlacu. (Ehee, ce vremuri!). Nu credem ca vom mai vedea vreodata in orasul nostru  nume grele din baschetul mondial : Valencia, Galatasaray, Lokomotiv Kuban,etc.

               Antrenorii  echipelor de baby si mini baschet vor ramane  Profesor Florentin Cretu si Cosmin Blagoi, antrenori binecunoscuti  pentru relatia speciala pe care o leaga cu copiii. Florentin Cretu este component al perioadei de aur din baschetul juvenil ploiestean, facand parte din Dream-teamul generatiei 71-74, care a reusit sa impuna  Clubul Sportiv Scolar Ploiesti, in elita baschetului juvenil din acea perioada. Ne amintim cu placere de Profesorii Cojocaru,Dobrescu, regretatul  Mircea Tataru, sotii Negrita sau sotii Campeanu, precum si juniorii , la acel moment,  Giba, Titi Mircea, Costel Palii,  Eugen si Dani Constantinescu   alias “Uta”, Adi Iliescu,etc. Cosmin Blagoi face parte din generatia noua de antrenori  produsa de Federatia Romana de Baschet, convocarile la loturile nationale de juniori ca antrenor secund nefiind intamplatoare. Cei doi vor fi ajutati de domnul Profesor Radu Negoescu pentru faza de initiere, precum si de tineri jucatori de la grupele mai mari. Cel mai important lucru in pregatirea copiilor este ca vor  fi introduse metode noi de antrenament, conform programului Perform Baschet, fiind folosite materiale didactice in format digital, gen filmari pentru exemplificare proceduri, aplicatii multimedia. In plus, in pregatirea grupelor de performanta va fi introdus si robotul pasator, un echipament inovator, de care putine cluburi de baschet din tara dispun. Nu in ultimul rand, va fi intarit parteneriatul  antrenori-parinti-copii, ca o legatura necesara obtinerii rezultatelor dorite.IMG_9484

         Managerul clubului ramane acelasi indragostit de baschet Sebastian Nicolov, cel pentru care acest sport este o pasiune fara limite si nu o afacere.

Prima actiune a micilor “pisoi salbatici”  a inceput si se intinde pe durata verii:

Lynx Basketball Camp 2017. Acest camp se adreseaza sportivilor nascuti in 2008, 2009,2010 si sportivilor nascuti in 2007 care au participat la CN de Babybaschet de la Mangalia, la care se adauga noi componenti  veniti din pepiniera de la Blejoi sau Valeni. Antrenamentele se vor tine in fiecare zi, de luni pana vineri, pe terenurile exterioare de la scoala Grigore Moisil Ploiesti, de la 8.00 la 10.00.In cadrul acestui camp se va face individualizare atat cu antrenorii nostri cat si cu antrenori din afara organizatiei (Surprize, Surprize!!!), scopul final fiind imbunatatirea tehnicii individuale in vederea selectionarii in echipele care vor reprezenta clubul nostru in CMB Ploiesti, in CMB Bucuresti, in Turneul „Cupa Transilvania” din Targu Mures si in Campionatul National.La fiecare categorie de varsta vor exista doua echipe,structurate pe an de nastere.

IMG_9479In fiecare zi se va face prezenta, absentele nemotivate de la acest camp putand sa atraga dupa sine neincluderea sportivului in proiectele viitoare ale clubului. Copiii trebuie sa inteleaga faptul  ca minutele din teren se castiga la antrenamente, prin disciplina si efort.

            Costurile sunt suportate de CS Sevlar impreuna cu colaboratorii sai. Pe toata perioada acestui camp orice alte costuri decat cotizatia lunara, SUNT EXCLUSE!!!

            Pe parcursul campului copiii vor avea parte de surprize, cadouri si la final vor primi premii individuale care vor reflecta progresele pe care le-au facut!

Haideti sa profitam de vara asta si sa ne pregatim pentru un baschet de calitate, pentru #baschetcuzambetulpebuze! Va asteptam !

In acelasi timp, Clubul Sportiv Lynx organizeaza selectie pentru completarea grupelor de babybaschet cu copii nascuti in anii 2008,2009, precum si in 2010. Daca vrei sa faci parte din cel mai de perspectiva proiect din baschetul ploiestean, vino dimineata, de luni pana vineri de la ora 8 la ora 10 , pe terenurile scolii Grigore Moisil.

Update : IMG_9491Prima surpriza a fost astazi, miercuri, cand la antrenamentele copiilor a venit Catalin Burlacu, fostul capitan al CSU Asesoft Ploiesti, in prezent antrenor secund al echipei nationale de seniori si antrenor secund la SCM Craiova. Catalin a ramas incantat de ambitia cu care cei mici se pregatesc si a organizat doua concursuri  pentru cele doua categorii de varsta.Cu aceasta ocazie a premiat castigatorii concursurilor cu tricouri dragi din ladita proprie cu amintiri, pe care le-a semnat cu dedicatie fiecarui castigator al concursurilor. Vor urma si alti jucatori sau antrenori celebri care au facut istorie in orasul nostru, pentru a impartasi atat celor mici cat si antrenorilor din tainele acestui sport. Copiii au ramas incantati si au acumulat energie pentru inca o saptamana de antrenament. Catalin a fost placut surprins sa afle de la un mic jucator ca are si acesta un unchi burlac in ITALIA. Alt copil a crezut ca el ii va da lui Catalin Burlacu un autograf si nu invers.

Felicitam organizatorii pentru eveniment si le dorim spor la treaba in aceasta vara incendiara!