Conform adreselor primite de cluburile care detin grupe de juniori, precum si a comunicatului postat pe site-ul Federatiei Romane de Baschet, incepand de la mijlocul acestei saptamani si pana in data de 11 august, Federatia Romana de Baschet va organiza la  Sighetul Marmatiei  trei campuri de pregatire pentru sportivi din generatiile 2002-2005. Cele trei actiuni fac parte din programul Performbaschet si beneficiaza si de prezenta unor antrenori americani din cadrul “The Basketball Embassy”.

Pregatire si selectie pentru generatia 2003!

Astfel, in perioada 27-30 Iulie, va avea loc primul camp de pregatire si selectie, atat la feminin, cat si la masculin, cu generatia 2003. Acest prim camp presupune sedinte de antrenament cu scopul monitorizarii generatiei 2003, dar si a preselectiei sportivilor care au facut parte din proiectul “Performbaschet”.

Antrenorii americani prezenti la “FIBA – YDF Camp 2017” 

In perioada 30 iulie – 4 august, va avea loc tot in Sighetul Marmatiei, deja traditionalul camp FIBA YDF, la care vor participa 30 de sportivi nascuti 2002 si 30 de sportivi nascuti 2003. Aceasta actiune face parte din cadrul unui proiect FIBA si are ca scop dezvoltarea sportivilor “under 15”. Pe data de 30 Iulie, la finalul primului camp de pregatire si selectie vor fi mentinuti cei mai buni 30 de sportivi nascuti 2003, carora li se vor alatura 30 de sportivi nascuti 2002 pentru a efectua in continuare sedinte de antrenament sustinute de antrenorii americani din cadrul “The Basketball Embassy”.

Cel de-al treilea camp de la Sighetul Marmatiei va avea loc in perioada 6-11 August, “Performbaschet Summercamp 2017 adresandu-se in special sportivilor nascuti 2004 (masculin si feminin), precum si unor copii nascuti 2005 si remarcati la Mangalia, in Liga Nationala de Minibaschet 2017. Ca si in anii trecuti, Performbaschet Summercamp 2017 presupune antrenamente cu sportivii din generatia 2004, care au facut parte din proiectul FRB derulat anul precedent in centrele Performbaschet. Acestia se vor pregati cu antrenorii americani din cadrul “The Basketball Embassy”, la sendintele de antrenament urmand sa fie prezenti si copii nascuti 2005 care au fost invitati la acest camp in urma evolutiilor de la intrecerile de minibaschet de la Mangalia.

Ca urmare a evolutiilor individuale foarte bune din ultimul timp, au primit invitatii sa participe la acest trial 5 baschetbalisti de la cele mai renumite cluburi locale: Varlan Ingrid Andreea, de la CSS Ploiesti, antrenata de Loredana Munteanu,IMG_9522 Gheorghe Alexandru, de la Ploiesti Basketball, antrenat de Elena Stan si cei trei muschetari de la ACS Sevlar, antrenati de Cosmin Blagoi: Branza Pavel, Ionita Dorian si Dumitrescu Bogdan.

Ca o confirmare a valorii in continua crestere, din partea Federatiei Romane de Baschet va participa si Cosmin Blagoi, nimeni altul decat antrenorul grupelor de juniori de la ACS Sevlar.

Le uram succes tuturor!