Baschetul ploiestean  da inca o data dovada fortei de care dispun cluburile locale. Considerata  de multi o cenusareasa a sportului local, prin lipsa sustinerii autoritatilor locale , baschetul continua sa lanseze echipe la toate categoriile de varsta , aplaudate de unii, huiduite de altii, dar de care toti se sperie cand ii intalnesc. Stiu ca vor da de un adversar puternic, ambitios. A venit randul Cupei Transilvania 2018  sa verifice daca suntem printre cei mai buni , un turneu al campionilor din minibaschet.Au facut-o cu brio echipele CSS Ploiesti, Sevlar Lynx si Ploiesti Basketball , in primele zile ale competitiei.

bbl1Ploiesti Basketball 1, condusa magistral, ca de fiecare data de Gogo Rasoga, a incercat sa reediteze rezultatul bun din 2017, cand a castigat trofeul. Dupa ce si-a spulberat in grupe adversarii, a fost nevoita sa se recunoasca invinsa in semifinale,  de  Dan Dacian 1, una dintre favoritele la titlu in acest sezon. In finala au invins categoric, 42-10 , pe Alpha Sibiu 1, razbunand astfel pe micutii de la Sevlar Lynx.

Ploiesti Basketball 2 a avut o evolutie curajoasa , echipa avand in componenta bbl2jucatori aflati la primele razboaie adevarate, nascuti dupa 2009. Indrumati de Bianca Barbu, cu siguranta ca vor avea un cuvant greu de spus in viitor la confruntarile cu echipe de aceeasi varsta.

lynx babySevlar Lynx  au fost la 10 secunde sa intre in careul de asi si sa evolueze  in Sala Polivalenta, in ultima zi. O decizie gresita de arbitraj, recunoascuta ulterior si o aruncare norocosa i-a privat de bucuria de a fi printre cei mai buni. In meciul decisiv  cu Alpha Sibiu 1,  scorul din ultimul sfert de 2-12 si diferenta de faulturi dintre cele doua echipe,  au inclinat balanta in favoarea ardelenilor, 24-22, nimeni altii decat locul 4 la Babybaschet la Mangalia in 2017. Au evoluat cu curaj contra vecinilor de la Sopron Akademy din Ungaria, o scoala de baschet despre care avem ce invata.WhatsApp Image 2018-02-07 at 08.24.16 Evolutia micutilor entuziasmanta a micutilor a foarte apreciata de toti adversarii. Au incheiat pe 9, spulberandu-si adversarii in  meciurile pentru locurile 9-16. Vor reveni la anul sa se bata pentru marele trofeu.

Toate trei cele echipe , alaturi de parinti ,frati, bunici, si-au dat intalnire  in sala Polivalenta pentru meciurile finale. Daca la finala mica de baby baieti, fetele de la CSS si baietii de la Lynx, si-au sustinut  vecinii, colegii de scoala sau prietenii de la Ploiesti Basketball, la finala mare toti baietii s-au unit si au format cea mai tare galerieeeeee !

the bestSustinute frenetic, fetele de la CSS Ploiesti si-au dat examenul de maturitate si au castigat Cupa Transilvania, scor 21-18, in finala cu Dan Dacian, incoronandu-se  Regina Transilvaniei! Finalul il puteti vedea aici , precum si festivitatea de premiere :

https://www.youtube.com/watch?v=tqJGVk4o-v0&feature=youtu.be

Vom da Cezarului ce-i al Cezarului si despre fetele de la CSS vom vorbi intr-un nou material, maine : REGINA TRANSILVANIEI

NOTA: sursa pozelor – SportLife, organizator Cupa Transilvania si parintii-sponsorii echipelor.