Campionatul Municipal Bucuresti, organizat de Asociatia Municipala de Baschet Bucuresti , se apropie de final. La startul acestei editii, trei cluburi ploiestene si-au inscris echipe  : ACS Solaris, Sevlar si Ploiesti Basketball.  Incepand cu luna octombrie, saptamana de saptamana, copii, antrenori, parinti, au batut drumul spre Capitala , pentru desfasurarea meciurilor din aceasta competitie. Uneori si cate 2-3 meciuri pe weekend . S-au simtit foarte bine micii nostri jucatori, gasind in cele mai multe cazuri conditii de desfasurare a meciurilor : suprafete noi, apa calda la toalete , sali incalzite si luminate corespunzator , becuri in vestiare, etc. In acelasi timp, au participat, cu brio, la alte competitii si turnee organizate de FRB sau afiliati  ( Cupa Transilvania, Cupa LPS, Cupa Turnul Sfatului, etc.) . Rezultatele au fost pe masura eforturilor depuse, indiferent de varsta copiilor. Sistemul competitonal a fost unul complex, cu sute de echipe inscrise in competitie:

BBF, 18 echipe (16-18 jocuri)

MBF, 17 echipe (13-18 jocuri)

J3F, 10 echipe (18 jocuri)

J2F, 4-5 echipe (16-20 jocuri)

BBM, 32 echipe (13-18 jocuri)

BBM, 14 echipe – FARA SCOR

MBM, 52 echipe (15-24 jocuri)

MBM, 12 echipe – FARA SCOR

J3M, 42 echipe (19-21 jocuri)

J2M, 24 echipe (15-17 jocuri)

J1M, 14 echipe (12-14 jocuri)

De mentionat ca echipele din afara Bucurestiului au statut de invitat si nu pot participa la meciurile din turneul final. Un total de peste 250 de echipe, care arata pasiunea, dar si cota acestui sport in capitala tarii. Felicitam AMBB pentru reusita acestei competitii .

De departe, clubul cu cele mai bune rezultate a fost Sevlar, care a aliniat la start echipe in competitia de J1,J3, iar la minibaschet si babybaschet prin echipele Shooters Lynx. La toate cele 4 categorii a obtinut calificarea in faza semifinala.  Ploiesti Basketball  a evoluat cu 3 echipe, obtinand calificarea la categoria minibaschet in  faza semifinala.Solaris a inscris o echipa la categoria J3, mergand alaturi de Sevlar in top 16.

Cele mai bune performante au fost obtinute de echipele Shooters Lynx (foto stanga)  si Ploiesti Basketball (foto dreapta) in competitia de minibaschet. Primii au terminat pe locul 2 grupa semifinala B,  ceilalti pe locul 3 grupa semifinala A. lynx mini 1Primele locuri au fost ocupate  de Slam, in grupa B si Dan Dan Dacian si CSS5 in grupa A, echipele clasate pe podium la competitia de babybaschet de acum 2 ani si favorite la medalii la Mangalia in Liga U12.csu 1 mini De mentionat ca ambele echipe din Ploiesti au in componenta , in majoritate, copii nascuti in 2007, fata de liniile furnizate de echipele mai sus mentionate- 2006. Clasarea in primele 6 echipe din 64 de echipe este un rezultat deosebit obtinut de cele doua echipe.

La categoria babybaschet, surpriza placuta a fost echipa Shooters Lynx (foto stanga jos). acestia au ajuns pana in faza semifinala, clasandu-se la final in primele 10 echipe ale competitiei,  dintr-un total de 46 de echipe. Au fost o nuca foarte greu de spart, pentru cele mai bune echipe din Bucuresti. Lipsa de experienta  i-a indepartat de mai multe succese, 6 din meciurile grupei semifinale fiind pierdute  la diferenta minina  de 1,2,3 puncte sau dupa 2 reprize de prelungiri. Echipa a fost formata din jucatori nascuti in 2008, 2009, dar si 2010, semn ca generatia viitoare de babybaschetbalisti vine tare din spate.lynx baby

La J3, Sevlar si Solaris au mers cap la cap pana in faza semifinala, Sevlar terminand in primele 8 echipe ale categoriei, din 42 de echipe.  Performanta Sevlar  (foto dreapta jos) este cu atat mai reusita, tinand cont de faptul ca au evoluat cu o echipa formata din copii nascuti in 2004 si 2005. sevlar j3In plus, trei din acestia, au evoluat si in campionatul national pentru Tonika Pucioasa, obtinand calificarea la Turneul final Grupa Valorica A  , primele 6 echipe.

Felicitam echipele participante pentru eforturile depuse in acest sezon si le dorim succes in viitoarele confruntari!