Cele mai reprezentative cluburi din Ploiesti si-au trimis unitatile de elita la prima editie a  Ligii U12: Css Ploiesti la feminin, Csu Ploiesti si Bc Lynx (Divizia de minibaschet din cadrul clubului Sevlar), la masculin. Trei echipe, pentru care aceasta competitie reprezinta un examen de evaluare, un fel de minibacalaureat in baschet. Din 140 de echipe prezente anul trecut la categoria minibaschet, doar 30-40 au avut puterea, resursele si taria sa mearga mai departe la categoria U13.

poza 2 mangaliaCele mai harnice au fost fetele de la CSS Ploiesti, pe care rasaritul le-a prins departe de casa, pregatite sa dea piept cu granzii Bucurestiului : Dan Dacian, Olimpia, Sportul Studentesc. poza 3 mangaliaPe langa luptele din teren, vor trebui sa faca fata si traditionalelor agresivitati verbale venite de la olimpicii bucuresteni, dar probababil , batalionul ploiestean de parinti va administra cum se cuvine razboiul tribunelor.

La baieti CSU Ploiesti si Sevlar  nu au presiunea rezultatelor cum o au echipele bucurestene. Csu Ploiesti trebuie sa-si apere laurii de la babaybaschet de anul trecut, Bc Lynx are ca obiectiv clasarea in primele 30 de echipe si rularea lotului pentru viitoarea editie a categoriei de U13.

Parca sincronizate, echipele masculine au decolat spre Mangalia la aceeasi ora, 10 dimineata.poza 4 mangalia Au lasat acasa o parte din echipa, cei care vor sustine examene in primele zile ale saptamanii urmatoare.poza 5 mangalia Reunirea loturilor se va face dupa prima faza a competitiei, la finalul careia dorim sa avem cat mai multe echipe calificate in fazele superioare ale competitiei.

Le dorim success celor trei echipe si indiferent de rezultatele obtinute, ii asiguram de sustinerea noastra neconditionata, intr-o competitie cu comunitati educate sa sustina sportul juvenile. Va vom tine la curent cu desfasurarea tragerii la sorti a grupelor, precum si primele meciuri ale echipelor noastre de maine.

P.S : Copiii au ajuns deja la mare, vremea e calda, 27 grade, putin innorat. a plouat mai devreme dar acum este soare. Temperatura apei este de 22 grade. Va dorim o zi buna si va vom tine la curent cu evenimentele.