ULTIMELE STIRI
  1. A castigat baschetul ploiestean
  2. Ochii pe Blejoi si pe Olimpia
  3. Ploiesti, gazda baschetului juvenil
  4. Weekend plin cu U13, U15 si CMB
  5. Unde mergem in weekendul 2-3 noiembrie

DESPRE NOI

Lasand deoparte statisticile, in acest campionat nu e vorba doar despre statistici si rezultate. Este vorba de ambitie, daruire, pasiune. Este vorba de efortul depus de sute de copii si zeci de antrenori pentru fi mai buni, si nu numai in baschet, ci si in viata de zi cu zi.Pentru ca baschetul inseamna disciplina, talent, spirit de echipa. Acum, putem sa ne vedem copiii, nepotii la meciuri , chiar in orasul nostru, intr-o competitie organizata “in-house”, fara sprijinul autoritatilor. Si fenomenul creste pe zi pe ce trece pentru ca avem colegi de clasa, de banca, prieteni, vecini,care vin sa isi vada favoritii si ulterior doresc sa ii urmeze in tainele acestui minunat sport .

Foarte multi dintre dumneavoastra aveti baschetul in sange, cum s-ar spune, mancati baschet pe paine. Sunteti obisnuiti cu un nivel superior de calitate afisat de echipele care au jucat in Ploiesti, indiferent ca au fost romanesti sau straine. Va fi diferenta enorma intre un Hagi Muhamed,Marc Gasol, Catalin Burlacu, Darius Hargrove si acesti copii mici care sunt abia la inceputul carierei baschetbalistice.

De aceea va rugam sa acceptati un gentleman agreement care ne va apropia pe toti intr-o familie mare, a baschetului:

1.       Va rugam aplaudati ambele echipei la inceputul meciului, precum si conducatorii acestora, arbitrii si oficialii.

2.       Va rugam nu huiduti jucatorii echipei adverse in timpul jocului, faza urmatoare pot fi copiii dumneavoastra cei huiduiti.

3.       La loviturile libere  sa incercam sa ne bucuram de reusite, indiferent daca sunt ale echipei preferate sau nu.

4.        Incercati sa nu intrati in dispute cu conducatorii echipelor adverse.

5.       Incercati sa nu dati recomandari de pe banca antrenorului echipei dumneavoastra, pe cine sa introduca, sau, un jucator ori altul ar fi mai bun in momentul respectiv. Fazele interesante le putem discuta la o bere dupa meci.

6.       Incercati sa nu comentati deciziile arbitrilor. Si acestia provin dintr-o generatie foarte tanara si sunt supusi greselii, din lipsa experientei. Si acestia au nevoie de incurajare pentru a deveni  arbitrii competitivi in viitor. Este posibil ca si favoritii dumneavoastra sa aleaga arbitrajul in locul jocului propriu zis.

7.       La sfarsitul meciului apreciati evolutia ambelor echipe si incurajati copiii sa fac acelasi lucru. Aplaudati ambele echipele dupa efort.

8.       In situatia aparitiei unor discutii nedorite, arbitrii pot opri meciul si pot penaliza persoanele implicate cu sanctiune o minge, care va fi achizitionata de persoana vinovata si va fi donata echipei adverse etapa urmatoare, decizie luata de reprezentantii tuturor cluburilor participante.

9.       Va rugam la terminarea meciurilor sa aveti grija de confortul termic al copiilor, prin regulile clasice: schimbate tricourile de joc, stersi de transpiratie, etc, pentru a preveni evenimentele neplacute aferente mai ales vremii reci.

michael jordan
Multumim pe aceasta cale reprezentantilor cluburilor de baschet din Ploiesti care au inteles utilitatea acestui campionat: Sorina Lambrino-Solaris, Sebastian Nicolov-  Sevlar, Tace Vasile- Abc TPack, Hartman Sorin- Shooters, Urzeala Ionut- Ploiesti Basketball , antrenorilor sectiei de baschet din cadrul CSS Ploiesti, Loredana Munteanu, Corina Savu, Ionut Ivan,  Presedintelui Colegiului Arbitrilor din Prahova, Serban Rasoga, domnului  Dr. Mihai Aldea  ca si organizator de competitii din cadrul Federatiei Romane de  Baschet.
Nu in ultimul rand, dorim sa ii multumim Domnului Profesor Harman Marian, presedintele Asociatiei Judetene de Baschet Prahova, fara sprijinul caruia nu am fi reusit sa organizam acest campionat.
In incheiere dorim sa le multumim celor care  de-a lungul timpului au initiat si lansat in baschetul mare zeci si sute de baschetbalisti din Prahova. Nu ii vom uita niciodata pe Profesorii Negrita, pe Prof. Mircea Tataru, pe Domnul si Doamna Campeanu, pe Domnul Cojocaru, pe Domnul Puiu Dobrescu, pe Domnul Nastase, Domnul Panaitescu.Lista nu e completa, mai sunt multi profesori si antrenori care au inventat baschetul in Prahova.
Pentru orice informatii suplimentare, propuneri de colaborare va stam la dispozitie la adresa minibaschet@baschet-prahova.ro sau la oricare dintre meciurile campionatului.

Sa inceapa baschetul! Sa joace copiii!

Daca ai propuneri sau recomandari privind organizarea campionatului sau doresti sa te implici in organizarea acestuia, scrie pe adresa minibaschet@baschet-prahova.ro si te vom contacta.

Multumim.